Вероятно най-представителната CS:GO карта, Dust II е класика още от първоначалното ѝ излизане. Картата улавя същността на CS, а в това ново издание искахме да почетем същинската ѝ форма, докато същевременно с това ошлайфаме нащърбените ръбове. Целите ни при обновленията по карта бяха:
  • Подобряване на отчетливостта за играчите из цялата карта;
  • Усъвършенстване на придвижването в света, включително и прикритията;
  • Подобряване на визията, така че да е в съответствие с модерните карти.
Dust II вече е достъпна! Благодарим Ви за отзивите, докато картата беше в бета. По-долу ще намерите няколко отличени акцента на това какви са промените. Не се колебайте да използвате плъзгачите, за да проследите промените.
ЗОНА ЗА БОМБА „B“ — КАСБАХЪТ
Редица прекомерно мрачни места в тунелите бяха адресирани с естествена светлина, проникваща чрез разпадащ се изкъртен покрив. Разнебитената кола в зоната за бомбата също малко беше малко преместена, позволявайки по-свободно придвижване на играчите около нея. Процепът в стената, така нареченият „Прозорец“, вече е разширен и плоскостите за придвижване наоколо са по-свободни. Непосредствено след това, скелето е опростено, като вече няма метални тръби, които да възпрепятстват следващото Ви убийство на противник. Освен това, няколко електропроводни стълба бяха преместени извън игралното пространство, с цел да се опростят ненужните разсейвания, докато същевременно с това не се отнема от визуална прецизност.
ЗОНА ЗА БОМБА „A“ — ХОТЕЛ АУРОРА
Вземайки предвид играчите, убиването на противници при нахлуване в зоната за бомба „A“ е доизпипано, тъй като вратите от задната стена са премахнати. Надзъртането иззад ъглите също е подобрено след премахването на досадните отточни тръби.
Разнебитените коли в зоната за бомба „A“ вече са намалени до една, а възможността за придвижването на играчите около нея е повишена. Опитните играчи вече няма да се тревожат за това дали ще бъдат забавени. А новаците няма да се чудят дали няма да бъдат попарени. Досадните физично базирани отломки също са заменени с по-предвидими статични детайлни реквизити, като например плевели и скали.
СРЕДА
Средната секция на картата е получила своя дял от подобрения на осветлението в ниските тунели, за да се адресират онези играчи, които дебнат из мрачните ъгли.
Редица от останалите мрачни врати бяха коригирани. А също така прикритието от врати, чието място изобщо не е там, беше елиминирано. При наличието на по-малко ниши, които да Ви забавят, ще разполагате с повече време да дерзаете над важните неща.
ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО
Въпреки че игралното преживяване на Dust II сякаш е нетленно, художественото творчество се нуждаеше от едно хубаво прочистване с песъкоструен апарат. Секцията на картата при зоната за бомба „B“ вече е историческият Касбах (уникален вид медина), която преминава през реновации. А зоната за бомба „A“ представлява чаршия и хотел. Резолюцията на текстурите беше увеличена четирикратно, а наборът със северноафрикански реквизити вече е установен за използване от всички обществени творци на карти. И така, лошата новина е, че двете пицарии вече не няма да ги бъде. Добрата новина е следната, те са заменени от 2 зъболекарски кабинета. Съвпадение? Вероятно не.
НОВИ МОДЕЛИ НА ПЕРСОНАЖИТЕ
Прословутият „Елитен екип“, класическите злодеи от Dust II, които преди бяха познати като „Дурах“, получиха щателно преразглеждане, така че да съответстват на своето обновено обкръжение. Тези терористи се отличават с подобрени модели на персонажите, преработени текстури при по-висока резолюция, така че да бъдат по-разпознаваеми, кохерентни и емблематични. Закоравелите ветерани от безчет CS рундове, които все още са настървени за световна доминация. Ще забележите, че неколцина от „Елитния екип“ са редовни клиенти в новия коафьорски салон.
НЕКА ДА ИГРАЕМ!
С течение на годините Dust II еволюира в една от най-балансираните и емблематични CS:GO карти, които ни се намират подръка. Вземайки това предвид, си поставихме за цел да я усъвършенстваме, вместо да извършим целокупно преправяне. Отзивите Ви по време на бетата ни помогнаха да определи какви са следващите стъпки. Какво е следващото нещо, което бихте искали да видите, докато картата продължава своята еволюция? Все още искаме да чуем от Вас.