Az Inferno visszatér!

Jellegzetes kialakításától alap játékmenetéig az Inferno azonnal klasszikussá, és az évek során a versengő CS:GO gerincévé vált. Így amikor elkezdtük a pálya frissítésének folyamatát, teljes átdolgozás helyett játékminőség-fejlesztésekre és játékmenet-kiigazításokra összpontosítottunk.
Céljaink a pálya frissítésekor a következők voltak:

 • A láthatóság növelése a pálya egészén.
 • A csoportos mozgás könnyebbé tétele.
 • A játékmenet finomhangolása a közösségi visszajelzések alapján.

 • Az Inferno már elérhető a Tartalék pályacsoportban; reméljük kipróbálod és visszajelzést adsz nekünk. Az alábbiakban a pálya rövid áttekintése található, kiemelve a főbb területeket, amiken igazítottunk. Használd a csúszkát, hogy lásd, hogyan változott az Inferno a korábbi inkarnációjához képest.

  „A” bombahely

  Korábban az „A” bombahely támadása vagy visszafoglalása nyomasztóan nagy feladatnak érződhetett. A védők erős pozíciók széles skálájába állhattak fel, maga a környezet pedig nagyon könnyűvé tette a háttérbe való beolvadást.
  Megnézés nagy felbontásban
  A pozíciók észrevehetőségének növelésére összpontosítottunk, és hogy a támadóknak több lehetőséget adjunk felszerelésük, például a füstgránátok és villanógránátok kihasználására a bombahelyre való behatolás előtt.

  A bombahely fölé nyúló tető eltávolításra került, több természetes fényt beengedve. Ez kivitelezhetőbbé teszi a mesterlövészkedést is a könyvtár és az erkély között, mindkét oldalnak, és lehetővé teszi, hogy füstgránátokat dobj a bombahelyre.

  A hírhedt teherautó, amely az erkélyre vezető útvonalként szolgált, kicserélésre került egy egyszerűbb kocsira, aminek robusztusabb alakja van, kezelhetőbbé téve a játékmenetet, és könnyebbé az erkélyre való feljutást.

  A felső platform növelt láthatóságot kapott, kevesebb olyan akadályozó geometriával, amit a támadóknak át kell nézniük, hogy észrevegyenek egy védőt.
  Megnézés nagy felbontásban
  E változtatásokon felül, az erkélyre vezető utat kinyitottuk, hogy a támadók villanógránátot tudjanak dobni a bombahelyre, mielőtt felfedik magukat. Ez a mélyedésben lévő védőt éberségre kényszeríti.

  Egy másik változtatás az apartmanokon belül a „sötét” hálószoba eltávolítása. Ez a szoba nagyon erőteljes védőpozíció volt a Terrorelhárítóknak, és arra kényszerítette a Terroristákat, hogy elhasználják néhány gránátjukat a megtisztítására, még mielőtt elérnék a bombahelyet.

  Ezt egy beugróvá alakítottuk (hasonlóan az 1.6-os Infernóhoz), amit könnyebb leellenőrizni, mégis erős pozíció marad egy védő számára.

  „B” bombahely

  Ez a bombahely, és a hozzá vezető út kapta a legtöbb visszajelzést a közösségtől.
  Megnézés nagy felbontásban
  A megközelítést jóval nyitottabbá tettük, lehetővé téve a támadóknak a szabadabb mozgást. Azonban a nyíltabb megközelítés hatékonyabbá teszi a gránátokat, így támadáskor a Terroristáknak óvatosnak kell lenniük.

  A banán tetején lévő régi autópozíciót kicseréltük egy gyengébb fedezékre fahordókból, ami átüthető mesterlövész puskával.

  Az utca végén lévő falra egy játékos felsegíthet egy másikat, de egy támadó felugorva egymaga is átkukucskálhat fölötte.

  A bombahelyhez vezető utolsó szakaszt kiszélesítettük, a Terroristáknak néhány további fedezék biztosításával együtt, mielőtt belépnek a bombahelyre.

  Ezen a területen az égdobozon is igazítottunk, így már nem teszi lehetővé a Terrorelhárítóknak, hogy a pálya más részeiről füstöljék be a „B” bombahelyet.

  A bombahelyen is történtek változtatások. Az „új doboz” és az oszlop közötti rés be lett zárva, a bombahely bejáratához közeli pozíció mostantól mászható és általánosságban javult a láthatóság.
  Megnézés nagy felbontásban

  Közép

  A pálya közepén a legnagyobb változás, hogy a közepet és a második közepet összekötő aluljáróban mostantól féltávig gyalogolni lehet. Hogy középről be tudj menni, továbbra is guggolnod kell, de az alagútnak nagyjából a felében állva haladhatsz.
  Megnézés nagy felbontásban
  Egy másik kis, de nagy hatású változtatás; a villanyoszlop, mely golyók millióit nyelte el az évek során, eltávolításra került, így egyel kevesebb tárgy van, amire foghatod, ha mellélősz.

  Terrorista kezdőpont

  A Terrorista kezdőpontnak mostantól meg van nyitva a második kijárata, ami közvetlenül a második középre vezet.
  Megnézés nagy felbontásban

  Zárásképp

  Bár pályaszerte történt fejlesztés és változtatás, az alap játékmenet többé-kevésbé ugyanaz marad. Az új Inferno bétaként történő korai kiadásával értékes játékos-visszajelzéseket tudtunk gyűjteni, és sok javítást hajtottunk végre e hivatalos megjelenés előtt. Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak. Folytatni fogjuk a játékmenet figyelését, és igazításokat és finomhangolást végzünk majd a pályán, ahogy további visszajelzéseket gyűjtünk.

  Állj sorba és próbáld ki a pályát, és tudasd, mit gondolsz róla! Reméljük, élvezni fogod az Inferno ezen új változatát!